Operable skylights, glass facade & roofs, & sun tracking heliostats: work from Australian industrial designers, TILT. See Blogroll for a link.

All text has been taken from the TILT site /

Image result for One Central Park

One Central Park, Sydney

TILT was contracted to Watpac to Design & Construct the 42 x 6.25 sqm Sun Tracking Heliostats (on the rooftop), the 320 x 1.5 sqm Reflector Panels (suspended beneath the main cantilever) each with 9 LED clusters within the surface, lighting plan development and risk minimisation strategies. Installation of the Heliostats and Reflectors commenced October 2012 with One Central Park launched December 3. Client: Frasers Property, Architects: PTW /

Image result for title bunurong

Image result for title bunurong

Image result for title bunurong

Bunurong, Melbourne – Operable Façade

TILT was engaged to design, manufacture and install an operable glass façade for a chapel in Bunurong Memorial Park, Melbourne. The façade consists of three large curved windows which form a floor to ceiling glass window in the ‘closed’ position, then subsequently slide down to waist height, creating a balustrade in the ‘open’ position. Architect: BVN, Builder: Hansen Yuncken /

Image result for tilt glebe skylight

Image result for Birchgrove, Sydney – Skylight

Image result for tilt glebe skylight

Image result for tilt skylight lower north shore

Image result for tilt glebe skylight

Skylights & Ceiling Hatches /

Image result for Wangfu, Beijing – Automated Ceiling Panels

Wangfu, Beijing – Automated Ceiling Panels

‘TILT is developing a series of automated ceiling panels for a footbridge in ‘WFJ International Luxury Center’ in Beijing, China. Thirty automated/suspended roof panels will slide away to reveal Audio/Visual equipment concealed above the panels.’ /

Image result for tilt sliding roof hornsby

Image result for tilt sliding roof hornsby

Hornsby RSL, Sydney – Sliding Roof

‘As part of the Hornsby RSL Club refurbishment, a custom retractable roof was designed to provide a solution to the establishment’s alfresco dining requirements.’ Client: Hornsby RSL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s